Afdruk aanwijzen

Opleidingsroute

Om als scheids- en lijnrechter in actie te mogen komen bij competitie en toernooien, moet je eerst de opleiding volgen.

Als toekomstig arbitragefunctionaris begin je met het behalen van een spelregeldiploma, om de basisspelregels te leren. Hierna kan je kiezen voor het volgen van de cursus tot scheidsrechter of de cursus tot lijnrechter. Het is ook mogelijk om beide cursussen te volgen. Bekijk voor een overzicht van de functies ook de opleidingsroute.

Informatie over de cursussen

Scheidsrechter

Alle aspecten van de spelregels, het werken met het scoreblad en de wijze waarop een wedstrijd vanaf de stoel wordt geleid, komen aan bod. Je wordt opgeleid om te functioneren bij wedstrijden binnen jouw regio. De cursus bestaat uit twee theorie lesdagen en een dagdeel praktijk. Hierna doe je onder begeleiding ervaring op in de praktijk bij toernooien. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen.

Lijnrechter

Je leert alle lijnrechtertechnieken en wordt voorzien van alle theorie. De cursus bestaat uit één dag met theorie en praktijk (on court sessie). Hierna ga je onder begeleiding ervaring opdoen in de praktijk tijdens competitie en (inter)nationale toernooien.

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus tot scheidsrechter en lijnrechter.

Meer informatie

Meer informatie over de cursussen ishier te vinden. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar arbitrage@knltb.nl.