Tennisbaan groen bomen

Sponsorvoucher

Geen vereniging kan zonder: sponsors. De wasstraat op de hoek, de lokale bouwmarkt, een kaasboer, het tuincentrum in de buurt, het gros van lokale sponsors in Nederland doet het uit liefde voor de vereniging. Omdat ze een persoonlijke band met de vereniging hebben. Sponsoring is vaak niets meer dan een goed doel en “oh ja ik sta ook op een winddoek langs de baan.” Maar naamsbekendheid en winkelbezoek wordt steeds belangrijker voor sponsors. Hoe los je dit op?

In een notendop

Sponsorvouchers van District Media zijn digitale kortingsbonnen voor leden, familie en vrienden met leuke en relevante kortingen op producten en diensten van je sponsors. Zo heeft sponsoring een positief effect voor alle partijen.

Van sponsor naar de winkel

De sponsorvoucher-technologie is reeds geïmplementeerd en betaald (€ 300) door de KNLTB voor de komende jaren. In de KNLTB ClubApp kun je deze omgeving terugvinden en daar staat de eerste voucher voor jullie leden al live met een aanbieding van Tennis Direct. Dit kun je als vereniging voor jouw leden gaan aanvullen met lokale aanbiedingen van jullie eigen (sport)winkels, restaurants, museums en op die manier nieuw sponsorgeld binnenhalen voor de club! Ook gaat in de KNLTB ClubApp de banner met sponsorvouchers live, zodat het communiceren naar de leden makkelijker en zichtbaarder wordt.

Hoe het concreet werkt? Stel: een lokale sponsor doet in de KNLTB ClubApp of op de website van jouw vereniging een aanbieding. Bijvoorbeeld 15% korting op een autowasbeurt. Bij de wasstraat verzilvert het lid de sponsorvoucher. De sponsors en jouw vereniging krijgen een rapportage van het aantal ingeleverde sponsorvouchers. 

Hiermee doen jullie ook echt iets voor jullie lokale sponsoren door leden naar hun winkels te sturen en je geeft ze zichtbaarheid in de ClubApp.

Leden profiteren van leuke aanbiedingen en jullie maken als club sponsoring mobiel en meetbaar.

Het effect voor de vereniging

- Je spant je maximaal in voor je sponsor door leden te verleiden naar hun winkel of webshop te gaan.
- Je gunt lokale ondernemers succes. 
- Het is eenvoudiger hiermee nieuwe sponsors te verleiden.
- Het draagt bij aan een financieel gezonde vereniging.

Het effect voor sponsors

- De sponsor bereikt jullie leden (in potentie klanten).
- Genereert extra winkel- of webshopbezoek.
- Ineens is het effect van hun investering zichtbaar.

 

Het effect voor leden

- Relevante kortingen bij lokale ondernemers.
- In de KNLTB ClubApp hebben zij de voucher altijd op zak.
- Een extra manier om hun vereniging te steunen.

 


Wat krijgt je vereniging?

Gebruik van dit sponsorsysteem
District Media, onze sponsorpartner koppelt de website en KNLTB ClubApp aan hun systeem. Zo worden alle vouchers getoond op een pagina van jouw verenigingswebsite en in de ClubApp. District Media plaatst de vouchers en regelt dit 1-op-1 met jouw sponsors. De vereniging heeft daar geen omkijken naar.

Uitleg voor de leden

Jullie ontvangen verder een digitale poster die je kunt uitprinten voor in het clubhuis, een presentatie ter ondersteuning met verkoop en een tekst opzet om de leden te informeren. Daarnaast kun je als vereniging gebruik maken van landelijk verworven sponsordeals, en kun je op basis van het aantal aangeschafte deals door leden op meeprofiteren.

Verkooppakket voor sponsors
District Media levert een presentatie en een flyer om huidige sponsors aan te sluiten. Daarnaast kan je hiermee eenvoudig nieuwe sponsors verleiden om jouw vereniging te steunen.

Extra sponsors
District Media kan ook extra, lokale sponsoren helpen vinden, verleiden een aansluiten. Hiervoor vraagt District Media een eenmalige commissie.

Inzicht in effectiviteit
District Media levert rapportages aan jouw sponsors en jouw vereniging. Zo zie je hoeveel vouchers er zijn gedownload en verzilverd.

 

Kosten

De sponsorvoucher-technologie heeft de KNLTB voor de verenigingen gefinancierd. In de KNLTB ClubApp kun je de omgeving terugvinden en daar staat de eerste voucher voor jullie leden al live met een aanbieding van Tennis Direct. Voor aanvullende 'eigen' sponsoren gelden de volgende kosten:

Wat levert het op?

Een vereniging bepaalt de verkoopprijs van elke sponsorvoucher zelf. De al aangesloten verenigingen verkopen sponsorvouchers gemiddeld voor €500,- of nemen het op in een bestaand pakket zo leert de ervaring. Met sponsorvouchers overtuig je nieuwe sponsors en houdt je bestaande sponsors langer vast.

 

Bewezen effect

Enkele van de grootste Nederlandse hockey- en voetbalclubs met opgeteld meer dan 25.000 actieve sporters, familie en fans gebruiken sponsorvouchers inmiddels al.

 

Interesse?

Wil je meer informatie over en contact met Sponsorvoucher, meld je dan via het onderstaande formulier aan: